Close Menu

Moltes persones mai arriben a entrar a un gimnàs i una altra part sí que ho fan però no hi tornen després d’una o dues vegades. És normal, es senten perdudes i desateses seguint un paper o una app amb una sèrie d’exercicis amb explicacions molt pobres i no reben cap procés d’acompanyament físic i mental. Fitathome neix a Sant Cugat del Vallès al 2016 amb la idea de fer arribar activitat física saludable i de qualitat a tothom, visitant domicilis particulars i creant plans personalitzats adequats a les necessitats de cada persona, utilitzant el mínim material i entrenant amb la màxima consciència. En una sessió d’entrenament a domicili la persona no perd temps en desplaçaments i li resulta més fàcil conciliar la seva vida laboral i familiar amb l’exercici físic. A més, és la persona qui escull on vol portar a terme el seu pla d’entrenament, ja sigui al seu domicili o a un espai a l’aire lliure. En aquestes sessions individuals el vincle que es crea entre l’entrenador i la persona és més proper i personal i disposes d’un professional que t’acompanya física i mentalment durant tot el procés.

Cap al 2018 Fitathome decideix obrir una sala a Sant Cugat com alternativa a l’entrenament personal a domicili per a totes aquelles persones que no disposen de l’espai suficient a casa seva o prefereixen entrenar en un altre lloc que no sigui en un gimnàs a l’ús. 

Durant tots aquests anys, Fitathome ha anat evolucionant i ha anat incorporant noves formes d’entrenament i fonaments de la pràctica de ioga. També s’han afegit tècniques de meditació i respiració als plans d’entrenament. És per això que actualment Fitathome engloba tot aquest coneixement adquirit i adopta una visió molt més àmplia creant una nova metodologia. D’aquí neix Fitathome Coach, Fitathome Training i Fitathome Soul.

Els valors que es prediquen desde Fitathome són els mateixos que es procuren aplicar en la nostra vida. Al final, el que hi ha darrere d’una empresa petita són les persones que la formen i la seva essència, així doncs la transparència, la bondat, la tolerància, la paciència, el respecte, l’ajuda i el compromís són conceptes que resonen a Fitathome.

Fitathome Coach és l’evolució de Fitathome i la filosofia actual aplicada parteix del concepte global de la unitat. Som un ésser complex format per estructures musculars teixits i òrgans coordinats per un centre de funcionament que és el cervell i una sèrie de factors emocionals que intervenen pel mig. Així que és igual d’important acompanyar a les persones en la seva transformació física com en la seva transformació interior. 

En quant a l’entrenament en sí passa el mateix, no podem treballar el bíceps i l’abdomen exclusivament, per exemple. Té sentit treballar tota la cadena muscular que intervé en cada acció o moviment de manera que generem un equilibri en tota la musculatura implicada.

De igual manera intervé el paper de la respiració en tot aquest procés de moviment, si desenvolupem consciència de com fer actuar la musculatura, també ho farem sobre com coordinar-ho amb la respiració, ja que els nivells d’oxigen, l’actuació del sistema cardiovascular i l’acumulació de fatiga, dependrà directament de la gestió d’aquest.

També incorporem en els nostres entrenaments un procés de tornada a la calma mitjançant tècniques de respiració i meditació, de cara a equilibrar l’actuació del nostre sistema nerviós i permetre un major assoliment de tota la informació que ha hagut de gestionar el nostre cervell durant un entrenament.

Aquestes sessions es poden dur a terme a domicili particular, a l’aire lliure, al centre Esbart de Sant Cugat o l’espai Dharana de Begues.

Fitathome Training és la branca de classes d’entrenament en grup. Desde TRX, Functional training, animal flow o classes de mobilitat i estiraments, entre d’altres. Desde el 2018 Fitathome comença a impartir classes grupals en alguns centres esportius i al 2021 obre un nou centre a Begues, www.dharanabegues.com, on es consolida més aquesta branca realitzant classes d’entrenament en grups reduïts.

Fitathome Soul apareix de la propia experiència i pràctica i després d’haver introduït sessions de meditació en alguns entrenaments personals i de grup i veure el retorn i la bona acceptació per part dels alumnes. Arrel d’això es comencen a guiar sessions exclusivament de meditació i pràctiques de bany en fred en grup amb un resultat meravellós.